Суарес: За мен Меси винаги ще остане най-добрият в света
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Таранът ще подкрепи бившия си клуб Ливърпул на финала в ШЛ срещу Реал Мадрид.

Емблематичният централен нападател Луис Суарес ще бъде със статут на свободен агент, след като стана ясно, че напуска редиците на Атлетико Мадрид.

Уругваецът беше специален гост в предаването “El Larguero” по “Cadena SER”, в което заяви, че на този етап все още не знае къде ще продължи развитието си, но иска да остане в Европа.

Ветеранът също така си спомни за моментите си в Барселона, като не пропусна да изкаже и разочарованието си от раздялата с Атлетико Мадрид.

“Повярвайте ми, още не съм решил къде ще бъда през следващия сезон. Имам много предложения. Потърсиха ме клубове от Аржентина, Бразилия и Мексико, но искам да продължа да се състезавам на най-високо ниво. За мен приоритет е да продължа да играя в Европа”, разкри Суарес.

“Искаше ми се да остана в Атлетико още една година. Знам какви са натоварванията, но мисля, че щях да се справя. Разбрах, че клубът няма да ме задържи от шефа на медийния отдел един ден преди сбогуването ми. Не говорих нито с Диего Симеоне, нито с Андреа Берта. Благодарен съм на феновете за начина, по който ме изпратиха. Те оценяват какво направих през тези две години”, добави нападателят.

Суарес: За мен Меси винаги ще остане най-добрият в света 1

“В Барселона бях свикнал да се смея по време на тренировките. В Атлетико няма смях, трябва постоянно да се доказваш. Избрах този отбор, защото ме накараха да се почувствам специален. Видях колко отчаяно искат да печелят и знаех, че мога да помогна с головете си”, обясни уругваецът.

“По-голямата ми дъщеря подкрепя Барса, но двете малки деца убиват за Атлетико. Дали ще сложат плоча с моето име пред “Уанда Метрополитано”? Казаха ми, че трябва да се проучи въпросът и аз помолих да го направят”.

Суарес отговори и на въпрос дали Карим Бензема най-много заслужава да спечели “Златната топка”: “Като представяне през сезона – да. Когато Карим вкара първия гол на Челси, станах от масата, за да го аплодирам. Аз обичам футбола. Левандовски и Салах също правят силна година, но за мен Меси винаги ще е най-добрият в света”.

Суарес: За мен Меси винаги ще остане най-добрият в света 2

“Вече съм оставил неприятните спомени от раздялата с Барса в миналото. Те твърдяха, че вече не съм на необходимото ниво. Бях разочарован, но реших, че трябва да докажа колко струвам. Много щях да се радвам да спечеля Шампионската лига с Атлетико”.

“Кой отбор ще подкрепя на финала в Шампионската лига? Винаги съм за бившите си клубове”, каза още Луис Суарес.