Суперкомпютър изчисли: Ман Сити побеждава Реал на финала в ШЛ
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Белия балет" ще спечели всички осем мача в първата фаза, но няма да вдигне трофея

Сезон 2024/2025 в Шампионската лига ще бъде исторически с новия формат на турнира, при който 36 отбора ще се състезават в едно общо класиране, вместо традиционните групи. Всеки отбор ще играе по осем мача срещу различни съперници, което ще внесе значителна промяна в динамиката на турнира и първата фаза ще продължи чак до януари следващата година.

Суперкомпютър на британска компания е направил прогноза за първото издание на новия формат, симулирайки мачовете 1000 пъти, за да определи най-вероятния победител. Според анализа на суперкомпютъра, Реал Мадрид ще бъде безупречен в първия етап от турнира, спечелвайки всичките си осем мача. Освен тях, сред първите осем отбора ще завършат Интер, Байерн Мюнхен, Барселона, Манчестър Сити, Атлетико Мадрид, Астън Вила и Аталанта.

ПСЖ ще завърши на 24-о място, което ще му даде шанс за участие в баражи за класиране в елиминационната фаза. Според суперкомпютъра, осемте отбора, които ще преминат през баражите и ще играят в елиминациите, са Ливърпул, Арсенал, Борусия Дортмунд, ПСВ Айндховен, Милан, Ювентус, ПСЖ и РБ Лайпциг. Голямата изненада на турнира ще бъде РБ Лайпциг, който се очаква да достигне до полуфиналите, където ще отпадне от Манчестър Сити. В другия полуфинал Реал Мадрид ще победи Ливърпул.

На финала се прогнозира, че Манчестър Сити ще надвие Реал Мадрид с 2:0, като по този начин “гражданите” ще спечелят втората си титла в Шампионската лига под ръководството на Пеп Гуардиола.