Светът на снукъра се преклони пред виртуоза Рони
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Минути след като снощи изкусният маестро Рони О’Съливън спечели шестата си световна титла по снукър заваляха и емоционалните изявления.

Някои от най-изявени фигури в джентълменската игра върху зеленото сукно се възхитиха за пореден път на гениалността на шампиона от Чигуел.

“Рони О’Съливан… най-великият играч в снукъра, който някога ще видим,” написа един от топ-играчите Джо Пери. “Поздравления за номер 6. Чудя се колко ли още може да има?”

Промоутърът Бари Хърн също се преклони пред изумителното майсторство на Ракетата, който разгроми Кайрън Уилсън с 18:8 във финала в шефилдския театър “Крусибъл”.

“Шест пъти световен шампион – удивително!,” коментира Хърн. “Браво! Сигурен съм, че и това не е всичко.”

Светът на снукъра се преклони пред виртуоза Рони 1

44-годишният О’Съливън стана най-възрастният световен шампион в последните 42 години – през 1978-а знаменитият Рей Риърдън вдигна трофея на 45-годишна възраст.

“Огромни поздравления!” трогна се и световният номер 3 Нийл Робъртсън. “Да спечелиш шест титли през три различни десетилетия е невероятно!”

Ракетата вече бе триумфирал в Театъра на мечтите през 2001, 2004, 2008, 2012 и 2013 година. Това е и рекордната му 37-ма ранкинг-титла, с която той успя да изпревари легендата Стивън Хендри.

Със снощния си триумф в “Крусибъл” Ракетата се изравни по брой спечелени титли с уелсеца и Риърдън и своя идол Стив Дейвис.

Пред него остава само иконата на снукъра Стивън Хендри, който има седем титли.