Добави коментар

Минути след като снощи изкусният маестро Рони О’Съливън спечели шестата си световна титла по снукър заваляха и емоционалните изявления.

Някои от най-изявени фигури в джентълменската игра върху зеленото сукно се възхитиха за пореден път на гениалността на шампиона от Чигуел.

„Рони О’Съливан… най-великият играч в снукъра, който някога ще видим,“ написа един от топ-играчите Джо Пери. „Поздравления за номер 6. Чудя се колко ли още може да има?“

Промоутърът Бари Хърн също се преклони пред изумителното майсторство на Ракетата, който разгроми Кайрън Уилсън с 18:8 във финала в шефилдския театър “Крусибъл”.

„Шест пъти световен шампион – удивително!,“ коментира Хърн. „Браво! Сигурен съм, че и това не е всичко.“

Светът на снукъра се преклони пред виртуоза Рони 2

44-годишният О’Съливън стана най-възрастният световен шампион в последните 42 години – през 1978-а знаменитият Рей Риърдън вдигна трофея на 45-годишна възраст.

„Огромни поздравления!“ трогна се и световният номер 3 Нийл Робъртсън. „Да спечелиш шест титли през три различни десетилетия е невероятно!“

Ракетата вече бе триумфирал в Театъра на мечтите през 2001, 2004, 2008, 2012 и 2013 година. Това е и рекордната му 37-ма ранкинг-титла, с която той успя да изпревари легендата Стивън Хендри.

Със снощния си триумф в „Крусибъл“ Ракетата се изравни по брой спечелени титли с уелсеца и Риърдън и своя идол Стив Дейвис.

Пред него остава само иконата на снукъра Стивън Хендри, който има седем титли.

Добави коментар
Гласувай: