Светкавица увеличи аванса си на върха след труден успех
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Мълниеносците с пълен обрат за победата над третия тим на Лудогорец

Напористият тим на Светкавица записа осмата си победа от началото на надпреварата в Североизточната Трета лига, след като сътвори пълен обрат и надделя с 2:1 над третия тим на Лудогорец в оспорван сблъсък на стадион “Димитър Бурков”.

Успехът позволи на тима от Търговище да набере 24 точки и да се отскубне с четири пункта пред почивалия този уикенд Спартак (Варна), който обаче е играл два мача по-малко. С 20 точки е и третият Черноморец (Балчик), разгромил Интер (Добрич) с 4:1 като гост.

Гостите от Разград дръпнаха с едни гърди напред малко преди да изтече четвърт час след началото на двубоя, когато капитанът им Станислав Вълчев опъна мрежата зад Харун Якубов след индивидуален пробив.

Мълниеносците реагираха и на свой ред осъществиха няколко опасни акции към вратата, пазена от Мартин Петков, но някакси авансът на младите “орлета” оцеля до почивката.

Четири минути след подновяването на играта все пак се случи логичното – Петков блокира коравно изпълнен пряк свободен удар от капитана на Светкавица Румен Русков, но Станислав Желязков се оказа на точното място в точния момент и не сгреши с добавката с глава – 1:1.

Последва още по-сериозен щурм към вратата на Лудогорец III, който обаче дълго време оставаше безплоден. Но три минути преди края, когато разградчани предвкусваха точката от негостоприемната арена, Георги Димитров бе точен с глава след асистенция на Даниел Димитров и изправи близо 350-те зрители на крака.

В следващия кръг Светкавица гостува на 10-ия във временното класиране Ботев (Нови Пазар), който вчера беше прегазен със 7:1 при визитата на Септември (Тервел). Двубоят е идната събота, 31 октовмри, от 14.00 часа.