Световният номер 1 в тениса също е с коронавирус
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Сърбинът Новак Джокович е дал положителна проба за COVID-19. Това се очакваше, след като Григор Димитров и други тенисисти, участвали на Adria Tour, потвърдиха, че са заразени с вируса. Новината съобщи световният номер 1 при мъжете на официалната страница на Adria tour във Фейсбук. 

След пристигнаето си в Белград, Новак Джокович се е подложил на тест, който е дал положителен резултат. На този етап сърбинът не проявява никакви симптоми на заболяването и се чувства добре.

Съпругата на Ноле – Йелена, също е дала положителен резултат, докато тези на децата им са отрицателни.

“Веднага при прибирането ни в Белград бяхме тествани. Резултатът ми е положителен, също като този на Йелена, докато тестовете на децата ни са отрицателни”, споделя Джокович.

“Всичко, което направихме през изминалия месец беше с чисто сърце и искрени намерения. Турнирът “Адрия Тур” целеше да обедини и да отправи послание за състрадание и солидарност в целия регион. Направихме организация на турнира в момент, в който вирусът бе отслабнал, вярвайки, че сме изпълнили всички условия. За съжаление вирусът все още съществува и това е една нова реалност, с която все още се учим да се справяме и да живеем”, заяви Джокович.

“Изключително съжалявам за всеки отделен случай на инфекция. Искрено се надявам това да не усложни ничие здравословно състояние и всички да се оправят. Ще се самоизолирам в следващите 2 седмици и след пет дни ще повторя теста”, завършва изявлението си сърбина.

Междувременно турнирният директор на Adria Tour Джордже Джокович заяви, че турнирите в Баня Лука и Сараево са отменени.

“Най-важното нещо в момента е да стабилизираме епидемиологичната ситуация, както и всички да се възстановяват“, заяви Джордже Джокович.