Тайният покровител на Ман Сити се оказа правителството на Абу Даби

Тайният покровител на Ман Сити се оказа правителството на Абу Даби

Правителството на Абу Даби, представлявано от собственика на клуба Шейх Мансур бин Саид и брат му Ал Нахиян, се оказа тайният покровител на английския клуб във Висшата лига Манчестър Сити, съобщава The Guardian.

Източникът твърди, че част от спонсорските плащания от Etihad Airlines всъщност е трансфер към клуба от брата на собственика на „гражданите“ – Ал Нахиян. Той използвал авиокомпанията само за прехвърляне на средства и създаване на фиктивни финансови отчети, за да поддържа клуба в рамките на финансовия феърплей.

Така през сезон 2015/2016 в споразумението за спонсорство с Etihad е била посочена сумата от 67,5 милиона британски лири, но всъщност компанията е изплатила само около 8 милиона паунда от нея, а останалите пари се били прехвърлени от друга компания на шейха.

В същия този доклад се посочва, че извършвайки тези измами, Etihad е получил различни изключителни предимства, привилегии и благоприятни условия от правителството. Отбелязва се, че това е убило здравословната конкуренция в областта на въздушния транспорт в ОАЕ.

Общо по време на договора с Манчестър Сити Etihad е извършил трансфери в размер на 640 милиона долара.

Сподели Сподели
Изпрати: