Тайният покровител на Ман Сити се оказа правителството на Абу Даби

Прочетена:181
Тайният покровител на Ман Сити се оказа правителството на Абу Даби
0 0

Правителството на Абу Даби, представлявано от собственика на клуба Шейх Мансур бин Саид и брат му Ал Нахиян, се оказа тайният покровител на английския клуб във Висшата лига Манчестър Сити, съобщава The Guardian.

Източникът твърди, че част от спонсорските плащания от Etihad Airlines всъщност е трансфер към клуба от брата на собственика на „гражданите“ – Ал Нахиян. Той използвал авиокомпанията само за прехвърляне на средства и създаване на фиктивни финансови отчети, за да поддържа клуба в рамките на финансовия феърплей.

Така през сезон 2015/2016 в споразумението за спонсорство с Etihad е била посочена сумата от 67,5 милиона британски лири, но всъщност компанията е изплатила само около 8 милиона паунда от нея, а останалите пари се били прехвърлени от друга компания на шейха.

В същия този доклад се посочва, че извършвайки тези измами, Etihad е получил различни изключителни предимства, привилегии и благоприятни условия от правителството. Отбелязва се, че това е убило здравословната конкуренция в областта на въздушния транспорт в ОАЕ.

Общо по време на договора с Манчестър Сити Etihad е извършил трансфери в размер на 640 милиона долара.

Сподели