google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър не можаха да изчакат до уикенда и се сблъскаха в пресконференцията преди реванша си за шампионата на WBC в тежка категория в събота.

Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър не можаха да изчакат до уикенда  и се сблъскаха в пресконференцията преди реванша си за шампионата на WBC в тежка категория в събота.

Уайлдър и Фюри се изправиха един срещу друг, след това започнаха някакъв разговор и американецът бутна британеца. Обстановката определено беше напрегната.

Уайлдър заядливо подчерта заслугите си към връщането на Тайсън Фюри към славата на големия бокс и го захапа за неговите психически проблеми в миналото. Той не пропусна да припомни за зависимостта му от наркотиците, за проблемите с теглото му и суицидните мисли, които бяха налегнали британеца. Тонът бе доста остър, докато Уайлдър обясняваше как точно първата среща на ринга между двамата е изкарала Фюри от депресията и е възродила кариерата му в бокса, като при това, по негови думи, противникът му е бил просто един отчаян, голям колкото къща човек, силно пристрастен към кокаина. И че именно благодарение на Уайлдър семейството му отново е имало какво да сложи на трапезата си.

„Аз дадох храна на семейството ти, сега го правя втори път. Аз те върнах в бокса  Не го забравяй!”, разпали се Уайлдър.

Фюри, естествено, не му остана длъжен. Той веднага контрира, че въпреки всичко той си остава човекът, когото опонентът му  не е успял да победи. А това не се връзва особено много с приказките за изпадналия, отчаян и мислещ за самоубийство човек, който описва. Той обвини Уайлдър, че е приел двубоя единствено защото си е мислел, че победата му е в кърпа вързана. „Мислеше си, че ще стигнеш до лесна победа, нали? Само че не се получи: аз се завърнах и ти сритах задника“, отговори на нападките Фюри. И добави, че дори и да се приеме фактът, че Уайлдър му е предоставил възможност, то именно Фюри му е осигурил „най-големия хонорар в живота и най-голямата сцена в света“.

„Така ли ми се отблагодаряваш?“, попита той.

Припомняме, че първият мач между двамата опоненти се състоя през 2018 г., като завърши със спорно равенство. И двамата боксьори все още нямат записана загуба. Шампионът Уайлдър е с 42 победи (41 с нокаут) и 1 равенство, а Фюри има 29 успеха (20 с нокаут) и 1 равенство.

Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър се разпалиха на пресконференция 1