Тайсън за тежките спаринги: “Сритаха ми здраво задника”

Прочетена:1442
Тайсън за тежките спаринги: "Сритаха ми здраво задника" 1
1 0

Една от най-ярките фигури в професионалния бокс – Майк Тайсън, се готви усилено да се завърне на ринга в края на ноември.

Тогава 54-годишния здравеняк ще се изправи срещу Рой Джоунс – Джуниър в шоу-мач, а легендата тренира здраво от няколко месеца за събитието.

Пред ABC NewsТайсън даде повече яснота как се чувства след изтощителния тренировъчен лагер и серията спаринг боеве, които е изиграл.

“Сритаха ми здраво задника,” откровен е бившият шампион в тежката категория. “Но сега съм непобедим, в страхотна форма. Имаше дни, в които не си чувствах краката и ръцете от умора, а тялото ми направо плачеше.

“Не съм се подлагал на такова интензивно натоварване от 15 години, нямаше как да не се отрази физически. Но се оказа, че това е мястото ми. Чувствам се като у дома в залата.”

Тайсън изненада мнозина, изразявайки благодарност на жената до него – Латифа.

“Благодаря на жена ми, която ме подкрепи и насърчи да го направя,” заяви Железния Майк. “Дори да е само за един мач, велико е. Аз принадлежа на бокса, на залата и на тренировките.

“Няколко сутрини поред не ми се ставаше от леглото, толкова бях скапан. Латифа (съпругата му) ме изритваше и ме пращаше в залата. Това, което преодолях в тези няколко месеца, ме убеди – аз съм атлет, спортист, а не нещо друго, което се опитвах да бъда толкова години.

“Разбрах и още нещо, иска ми се да съм го знаел на 18 или 19 години. Няма значение колко си силен физически и натрениран, ако психически не си готов за сблъсъка, за боя. Аз се чувствам напълно в контрол на ситуацията и непобедим. Имам нагласата, че мога да бия всеки.

“Хората се майтапят, че съм на години и не бива да излизам на ринга, но ще бъдат изненадани в каква форма съм.”

Сподели