google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Пеп Линдерс се изказа ласкаво за младежа, с който работи дълго време

Ливърпул е постигнал споразумение да продаде Боби Кларк на Ред Бул Залцбург. В момента австрийският отбор е менажиран от бившия асистент на Юрген Клоп – Пеп Линдерс, който пое управлението по-рано това лято след напускането му от Ливърпул. Линдерс изглежда желае да се събере отново с един от бившите си играчи, като 41-годишният треньор иска да подсили отбора си с Кларк.

Залцбург бяха упорити в преследването си въпреки изявленията, които предполагаха, че преди това са се провалили с оферти на стойност 6 милиона и 8,2 милиона паунда.

Според BBC Sport, Залцбург най-накрая е постигнал пробив в преговорите, след като е постигнал споразумение с Ливърпул за сделка на стойност 10 милиона паунда. В доклада се твърди, че Ливърпул е въвел клауза за продажба от 17,5%, като също така има предположение, че ,,червените” ще могат да вземат някакви пари след друга негова продажба.

Сега Боби Кларк е готов да пътува до Австрия, за да премине медицински прегледи, преди да бъде представен като последното ново лятно попълнение на Залцбург.

Тийнейджърът ще се присъедини към отбора, който е начело на австрийската Бундеслига, след като спечели първите си два мача в лигата срещу Грацер АК и Блау-Вайс Линц. Залцбург също е на ръба да стигне до груповата фаза на Шампионската лига, като отборът на Линдерс ще се изправи срещу Динамо Киев в плейофния кръг.