Добави коментар
БФС търси нов треньор за българския национален отбор по футбол

България ще има нов старши-треньор, като БФС е в процес на търсене на селекционер. На днешното си редовно заседание, проведено при стриктно спазване на противоепидемичните мерки, Изпълнителният комитет на БФС се запозна с отчета на селекционера на България „А“ Георги Дерменджиев и с този на наставника на България U21 Александър Димитров за работата им и резултатите на водените от тях отбори в завършилия квалификационен период.

Според тези доклади и въз основа на становището на първия вицепрезидент и ръководител направление „Национални отбори“ Емил Костадинов, членовете на ИК възложиха на и.д. президент на БФС Михаил Касабов да проведе преговори за заемане на позициите селекционер на мъжкия и на младежкия национален отбор, които към днешна дата са свободни предвид изтичането на договорите на треньорските щабове.

Мъжкият ни национален отбор се представи много слабо в последната година и тотално разочарова в Лигата на нациите на УЕФА. От друга срана, младежкият национален отбор постигна доста по-добри резултати и бе на крачка от класиране на европейското първенство, но въпреки това Александър Димитров няма да продължи да води селекцията ни до 21 години.

На следващото си заседание ИК ще се запознае с доклада на г-н Касабов и ще подложи на гласуване предложените кандидатури.

 

Добави коментар
Гласувай: