google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Един от най-сърцатите волейболисти на България в последните години – либерото Теди Сапларов, публикува емоционален пост във Фейсбук, с което окончателно сложи край на кариетата си в националния ни отбор.

В обръщението си към феновете и спортната общественост, Салпаров започна с това, че за него и Виктор Йосифов двубоят с Германия в четвъртък вечер от олимпийските квалификции е бил последен за националния отбор.

Салпаров припомня, че е влязол в отбора още на 17 години, а в момента вече е на 37! Голяма част от неговия живот е преминала в националния отбор, като със своите съотборници в тима на България той е прекавал повече време от колкото с близките си. Най-голямото на всички винаги е било да прославят България с успехи, споделя Салпаров.

В обръщението си във Фейсбук, той говори за успехите на България по време на неговия престой в националния тим. През 2006 година “лъвовете” печелят бронзовите медали на Световното първенство в Япония. Година по-късно отново в Япония България завоюва бронзови медали на световната купа. През 2009 година “трикоьлорите” печеля отново бронзови медали на Европейските финали в Турция. България също така участва на две поредни Олимпиади – през 2008 г. в Пекин, където завършваме пети и през 2012 г. в Лондон – 4-то място.

Теди Салпаров изразява своето съжаление, че отборът не е успял да се класира на предстоящите Олимпийски игри.

“Повярвайте, имахме огромно желание да ви зарадваме! За мен щеше да е изключително постижение да завърша кариерата си за България с трето участие на Олимпиада, но такива са правилата!”, споделя Салпаров.

В края на съобщението си, Теди Салпаров завършва с посланието “България, за мен беше чест! Искрено ваш N13!”

Теодор Салпаров премина през куп контузии – 5 тежки операции на краката, но винаги бе един от основните играчи в националния отбор на България през 21 век. Пожелаваме успех на Теди в личен и професионален план и благодарим за себераздаването му във всеки мач с националната фланелка на България!