Добави коментар

Феновете на тениса с нетърпение очакват следващия официален турнир, но в момента може да се задоволят с турнири с демонстративни мачове в bet365 залози, които са иновация и за първи път бяха изпробвани през април във Флорида. Там дори участие в мачовете взе българския тенисист Адриан Андреев, който се представи много силно и записа победи срещу солидни имена като например бившия номер 33 в света Паоло Лоренци.

Букмейкърът Bet365 беше включил в тиража си тези мачове и продължава да предлага всички демонстративни турнири, както и други по-ниски надпревари от Източна Европа. Малко по-малко тенис мачовете в бет365 онлайн се увеличават и играчите има на какво да залагат.

Последният започнал турнир с демонстративен характер е в Германия. Миналата седмица германският канцлер Ангела Меркел обяви нов набор от стъпки, които страната ще следва, тъй като започва облекчаване на ограниченията за блокиране. Меркел се срещна с 16 регионални лидери на страната в четвъртък, за да обсъди дали да се разширят или облекчат ограниченията за социално дистанциране, но тенисът вече е разрешен в три от 16-те региона, включително Рейнланд-Пфалц, където се провежда демонстративния турнир.

Човекът зад турнира е Родни Рапсън, управляващ директор на Европа и Великобритания за PlaySight, видеосистемата, която ще предостави кадри на живо от събитието. Рапсън се сприятелява със звездното име на Tennis Point, бившия номер 64 в света – Дъстин Браун, а двамата се обединяват около идеята да направят демонстративен турнир.

„Това се случи наистина бързо и не мислехме, че ще се случи, за да бъдем честни”, каза Рапсън пред CNN Sport.

„Ние сме първите, които се връщат към спорта като цяло в Европа, но това вероятно е, защото мнозинството от хора просто чакаха правителството да облекчи мерките, преди да направят някакви планове, докато ние планирахме през цялото време и просто изчаквахме облекчаването на правилата – и тогава имахме готово събитие да стартира.“

Въпреки че на тениса вече е дадена зелена светлина да се поднови, Рапсън казва, че организаторите са били внимателни в подготовката си, за да гарантират здравето и безопасността на играчите. Турнирът се провежда без фенове и на корта ще има само трима души наведнъж – двамата играчи и съдията. Играчите ще влязат и излязат през различни врати и ще седят един срещу друг, така че никога да не преминават покрай мрежата. Храната и напитките ще бъдат предварително опаковани и играчите ще се хранят сами на маси и ще имат лично пространство от два на два метра, в което никой друг на мястото не може да влезе.

Турнирът, който се провежда в малкия град Хьор-Гренжаузен, който има население от едва 10 000 души, също е ограничен до играчи, които пребивават в региона, за да се избегнат хората, които пътуват и разпространяват вируса.

“Беше скъпо начинание да се подготви мястото според насоките за коронавирус”, казва Рапсън.

„Правителството е определило насоките и очевидно тенисът вече е спорт, който може да се играе по правилата за социално дистанциране. Така че добрата новина е, че в тази област правителството разреши да се играе тенис. Вложихме много планиране в концепцията за това как ще проведем събитието.

От самото начало обмисляхме какво трябва да се направи по отношение на правилата за безопасност и здраве. Много от тях бяха и догадки, но просто бяхме прекалено предпазливи. По-добре сме прекалено предпазливи, отколкото да изложим на риск играчите в турнира, добавя Рапсън.

Мачовете на тези демонстративни турнири се играят във формат 2 от 3 сета, но броят на геймовете в сет е съкратен до 4. Въпреки този нестандартен формат, в Бет365 ще намерите всички тенис срещи в секцията “Демонстративни серии по тенис”. Букмейкърът има и специален бет365 bonus за тенис за всички регистрирани играчи, но тази оферта е валидна само за официалните състезания.

Добави коментар