google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Бронзовият медалист от олимпиадата в Лондон 2012 Тервел Пулев ще бъде звездата на боксова галавечер в Пловдив на 3 октомври.

По всяка вероятност негов съперник на ринга ще бъде босненецът Дамир Бельо. Пристигането на добре познатия на Тервел боксьор в България обаче може срещне проблем заради режима на карантина. Очаква се все пак да бъде направено изключение.

Бельо, който има на сметката си 27 победи, 21 с нокаут и 5 загуби, срещна Тервел Пулев на европейското първенство през 2010 година, като тогава българският боксьор го надигра категорично по точки – 9:0.

За последно по-малкият брат на Кубрат Пулев се боксира през декември миналата година.

Също в Пловдив той победи убедително по точки Дишон Убестър (САЩ) за вакантната интернационална титла на Световната боксова асоциация в полутежка категория.  Това беше 15-и успех (12 с нокаут) от 15 мача за българина.

Бельо обаче има два пъти повече професионални мачове от Тервел. Той е печелил две регионални титли в своята кариера, която започва с пет загуби в шест мача. След това босненецът прави невероятен възход и има 26 поредни победи през последните осем години.