Добави коментар
"Имам нужда от такива рейтингови мачове, за да остана в челните пози­ции на световната рангли­ста"

Българският боксьор Тервел Пулев се зарече да по­стигне 16-ата си поредна поб­еда на професионалния ринг и първа от 13 месеца насам. Ин­тернационалният шампион на WBA ще се изправи на 29 януари срещу Викапита Мероро (29-9) на галавечер в Танзания.  Битката е осма от предвидени общо 10 срещи в Дар ес-Салаам. Тервел призна пред „Тема Спорт“, че битката няма да е защита на пояса му, като ще бъде в 10 рунда.

“На някои може да им звучи екзотично, но аз не отивам на екскурзия в Танзания. Това е ед­но от местата, на които мер­ките са по-отхлабени и доколкото знам, само ще ни мерят температурата. В момента е сложна обстановката и про­веждането на мачове по целия свят, така че тази опция бе добра за нас. Съперникът ми е много сериозен, опитен, като има мачове срещу солидни име­на като Юрген Бремер, Дуродола, Максим Власов, Исак Чилемба, Кевин Ларена, Дмитрий Кудряшов и др. Надявам се, че моят опит също не е за подце­няване и ще мога да се справя”, заяви по-малкият от братята Пулеви.

“Факт е, че Мероро е от Намибия, но той си е на практика домакин. В случая не мисля, че това има значение, защото говорим за професионален бокс и в късни­те рундове си проличава кой е по-добрият. Не съм спирал да тренирам и да се готвя. Пра­вих спаринги и с Кубрат преди неговия мач с Джошуа, сега во­дя такива и тук, с български боксьори. Няма как да дойдат момчета от чужбина, защото е сложно с пандемията и всич­ки изисквания. Ще се подготвя по най-добрия начин с Михаил Таков, за да се върна с победа. Имам нужда от такива рейтингови мачове, защото не съм се боксирал от доста вре­ме и трябва да бъда активен, за да остана в челните пози­ции на световната рангли­ста”, каза още Тервел Пулев, който ще пътува за африканската държава 3-4 дни пре­ди мача с Мероро.

Добави коментар
Гласувай: