Тестват системата ВАР в мач на ЦСКА 1948
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Следват проверки на „Българска армия“, „Виваком Арена Георги Аспарухов“ и стадионите на Славия и Царско село", обяви Петър Петров

Тестването на системата ВАР в България ще бъде в мач на ЦСКА 1948, съобщи шефът на комисията, отговаряща за технологията – Петър Петров. Причината е, че „червените“ провеждат своите двубои на националния стадион „Васил Левски“.

„След като бъде включено захранването на вана, ще бъде проверено дали има трифазен ток. Ще определим заедно с представителите на стадиона датата за ФИФА технолоджи тест. Шест часа преди мача на ЦСКА 1948 ще бъдат тук телевизията, ванът. Много е важен вторият тест, който ще се проведе тогава. Клубът домакин ЦСКА 1948 два часа и половина преди мача трябва да подсигури юноши на терена в едното наказателно поле, ще играят симулативни инциденти – гол, гол от засада, червен картон, наказателен удар, сгрешена идентичност. Тогава ще присъстват и съдиите, които ще ръководят мача, плюс двама във вана – ВАР и асистент ВАР“, заявява Петров, цитиран от „Мач Телеграф“.

„И ако всичко е наред, на следващия домакински мач на 19-20 март на ЦСКА 1948 ще направим технологичния тест. Следват проверки на „Българска армия“, „Виваком Арена Георги Аспарухов“ и стадионите на Славия и Царско село. За последния има и допълнителни предписания. Предписания са изпратени на „Огоста“, „Тича“, „Арена Арда“ и едната от страните на стадион „Берое“. Навсякъде работят хората, за да се справят. Има време. От 12 до 21 март ще гледаме да сертифицираме стадионите на отборите сигурни за първата шестица“, добавя Петров.