The Liverpool Way – Клоп след 1:4: “Бяхме брилянтни!”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Германският наставник отказа да критикува когото и да било след загубата. Дори Алисон!

Германският мениджър на Ливърпул Юрген Клоп за пореден път доказа, че е приел безусловно ценностите, които превърнаха Червените в един от най-обичаните клубове в света.

Дори след горчивото домакинско поражение с 4:1, босът на мърсисайдци отказа да критикува публично своите възпитаници.

Нещо повече, Клоп, който през почти целия сезон трябва да се спрява с чудовищна кадрова криза в отбрана, заяви, че е доволен от продукцията на Ливърпул.

“През голяма част от двубоя това беше брилянтен мач от страна на моя отбор,” коментира Клоп пред комерсиалния Sky Sports – теза, която определено изненада интервюиращия го репортер.

Усещайки неразбирането в изражението на журналиста, Юрген допълни:

“Виждам в очите ти, че мислиш различно. Но на мен ми хареса. Първото полувреме играхме добър футбол. Второто полувреме Сити промени малко схемата. Малка промяна и ние щяхме отново да бъдем в мача, но в началото на втората част нямахме много опции и допуснахме първия гол.

“Дадохме им прекалено много възможности. Те вкараха, ние изравнихме. Отново бяхме добре, но тогава допуснахме две огромни грешки. При 1:3 на това ниво е трудно, а след това Фодън с тази гениална ситуация за четвъртия гол.”

Клоп отказа да вини дори допусналия смущаващи грешки при втория и третия гол на Сити Алисон.

“Вярно е, че сгреши, но и ние не му дадохме много варианти, особено при първия гол,” заяви извелият Ливърпул до триумф както в Шампионската лига, така и във Висшата лига.

“При втория той не уцели добре топката. Той ни е спасявал много пъти. Няма съмнение, че днес направи грешки.”