Тимове от Англия следят звезда на Спортинг Лисабон
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Педро Гонсалвеш може да напусне тима през лятото

Талантът на Спортинг Лисабон Педро Гонсалвеш може да заиграе във Висшата лига от следващия сезон, съобщава спортният журналист Педро Алмейда. Интерес към футболиста проявяват лондонските тимове Арсенал и Тотнъм.

Гонсалвеш бе закупен от португалския Фамаликао за 6.5 милиона евро, през лятото на 2020 година. Бившият му клуб е осъзнавал потенциала на футболиста си още тогава и предвидливо е запазил 50% от правата на Гонсалвеш. Смята се, че от Спортинг Лисабон искат да закупят тези права, за да получат 100% от сумата, която бъдещия отбор на играча ще плати за него. Най-вероятно обаче Фамаликао няма да приеме това предложение, защото все още не се знае колко може да се повиши цената на Гонсалвеш.

Гонсалвеш може да играе както като крило, така и като централен полузащитник, което го прави чудесна опция за Тотнъм. “Шпорите” се нуждаят от дълбочина в състава си на почти всяка една позиция, ако искат да бъдат конкурентоспособни в повече от един турнир.

Трансферът на Гонсалвеш в Арсенал изглежда по-малко вероятен, тъй като за момента Микел Артета не изглежда да се нуждае от спешно попълнение нито в халфовата линия, нито в предни позиции.