Тодор Янчев: Вярвам, че ЦСКА ще влезе в групите на Лига Европа

Прочетена:1876
Тодор Янчев: Вярвам, че ЦСКА ще влезе в групите на Лига Европа 1
1 0

Бившият футболист на ЦСКА Тодор Янчев заяви, че вярва в шансовете на ЦСКА срещу Базел и предрече класиране за тима в групите на Лига Европа. Янчев напомни пред dsport и за участието на “армейците” в Лига Европа преди 11 години, когато тимът отстрани Динамо Мсосква, за да влезе в групите.

“Преди 11 години се класирахме за групите на Лига Европа, след като елиминирахме в последния мач Динамо Москва, след което бяхме в доста силна група с Рома, Фулъм и Базел. Наставник на тима беше Любо Пенев. А тогава в нашата група имахме участник, който стигна до финала – тимът на Фулъм. Какво си спомням от двубоя с Базел – те бяха доста добър отбор. Разполагаха с класни футболисти, Александър Фрай ни вкара 2 гола в София и 2 в Швейцария. Там отстъпихме с 1:3, като при 1:2 аз имах щастието да отбележа красив гол”, спомня си Янчев.

“Естествено, че следя случващото се в ЦСКА. Бих казал, че сега ще се изправят срещу Базел, който е по-различен от отбора, с който ние играхме. Имат наистина голям шанс да се класират за групите на Лига Европа. Още повече, че сега се играе само един двубой, всичко става – 90 минути, евентуално може да се стигне и до продължения. В момента регламентът е много по-различен, с оглед на времето, в което живеем и новите правила, които УЕФА предприе, заради COVID-19. Вярвам, че ЦСКА може да победи този опонент. Още повече, че мачът е пред празни трибуни. Базел има доста бурни фенове, темпераментна публика, нещо като Сектор Г за ЦСКА”, сподели  бившият футболист на “червените”.

“Не мога да се ангажирам с прогноза. Вярвам, че ЦСКА ще влезе в групите на Лига Европа. Точен резултат не мога да кажа, но вярвам, че ще се класират”, завърши Тодор Янчев.

Сподели