Томас Тухел иска да доведе Хосе Хименес на “Стамфорд Бридж”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Челси ще се опита да привлече защитника на Атлетико Мадрид

Тимът на Челси проявява интерес към бранителя на Атлетико Мадрид Хосе Хименес, съобщава„The Athletic“. Новият треньор на „сините“ Томас Тухел желае да подсили защитата на тима през лятото, а 25-годишният уругвайски национал е приоритет за немския специалист.

Томас Тухел иска да разполага с качествен централен бранител, който има голям опит на най-високо ниво и умее да ръководи отбраната. Според него имено Хименес е този човек. Любопитното е, че преди време Хосе Хименес бе намекнал, че харесва отбора на Челси и за него би било удоволствие в бъдеще да играе на „Стамфорд Бридж“, което може допълнително да улесни трансфера му в Западен Лондон.

Договорът на Хименес с Атлетико Мадрид е до лятото на 2023 година и със сигурност Челси ще трябва да се бръкне дълбоко, за да си осигури услугите на футболиста. В голям плюс за “сините” ако се подсилят с бранителя е, че Хименес освен на поста централен защитник, може да играе като десен бек и дефанзивен халф.

На 17 март тимът на Челси ще се изправи срещу Атлетико Мадрид в мач реванш от 1/8-финалите на ШЛ, като Хименес е контузен и може да не вземе участие в двубоя. Той пропусна първата среща между двата тима на 23 февруари, като “сините” записаха успех с 1:0. През този сезон Хименес е изиграл 13 мача за Атлетико в Ла Лига и има 3 срещи в Шампионска лига.