Томас Тухел се съгласи да поеме Англия, подписва до дни
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Английската федерация иска немският специалист да внедри успешния си опит в турнирите преди Мондиал 2026

Томас Тухел изглежда ще стане новият селекционер на националния отбор на Англия, след като е дал съгласието си за поемане на “трите лъва”.

Преговорите са в напреднал етап и скоро се очаква да бъдат финализирани, твърдят авторитетни източници в на Острова. Германският специалист, известен със своя турнирен опит, може да донесе допълнителен тласък на английския национален отбор, особено в предстоящите големи надпревари, като най-скорошната е Мондиал 2026 в САЩ, Мексико и Канада.

Тухел е показал силни резултати в турнири като Шампионската лига, която спечели с Челси през 2021 г., и това може да бъде голямо предимство за националния отбор на Англия, който често е критикуван за невъзможността да печели големи трофеи въпреки силния състав.ю

Английската Футболна асоциация първоначално разглеждаше Пеп Гуардиола като мечтан кандидат за поста, но испанският мениджър не е дал категоричен отговор, вероятно поради дългосрочните си ангажименти с Манчестър Сити, където макар все още да не е подписал нов договор, се очаква да остане поне до 2026г.