Томас Тушел: Не мисля, че Мбапе ще напусне отбора заради конфликта ни
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Старшият треньор на Пари Сен Жермен – Томас Тухел, проговори за конфликта, който се заформи между него и нападателя Килиан Мбапе, докато траеше срещата от 22-ия кръг на френското първенство с Монпелие (5:0).

Припомняме, че френският нападател даде публичен израз на недоволството си, заради това, че беше заменен в 68-ата минута от двубоя. Германският наставник направи опит за комуникация, като искаше да обясни нещо на играча, но футболистът демонстративно и съвсем недвусмислено даде да се разбере, че не желае да чуе какво има да му каже треньора. Тухел успя да задържи Мбапе едва в рамките на 15-ина секунди, а после футболистът, правейки недоволен жест с ръка, се отправи към скамейката.

„Не мисля, че Мбапе прие чак толкова сериозно този конфликт, че да напусне Пари Сен Жермен.“ Той е един от нашите най-добри играчи, има и подписан договор. Проблемът е, че имаше фенове, журналисти и много хора, които искаха да говорят за това. Затова бях натъжен. На терена се случиха толкова много положителни неща, за които можеш да говориш, но хората винаги търсят негативното “, завърши коментара си Томас Тушел пред Goal.com.

През този сезон Мбапе е изиграл 16 мача в Лига 1, в които е отбелязал 14 гола и е направил 4 асистенции.