Томаш: Не гледам класирането, ако ЦСКА не е където трябва
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Треньорът на "армейците" не потвърди, че Густаво Бусато ще остане капитан на тима

Треньорът на ЦСКА, Александър Томаш, даде пресконференция преди предстоящото домакинство на Берое, което ще се проведе в Благоевград. Томаш сподели своите очаквания за мача, като изрази уважение към съперника, който е съставен изцяло от чуждестранни играчи.

„Мачът ще бъде различен тактически,“ заяви той, добавяйки, че отборът на Берое ще разчита на грешки от страна на ЦСКА, но това не го притеснява, защото иска от своя тим да бъде уверен и спокоен на терена.

Томаш коментира и състоянието на отбора, като заяви, че все още се намират в началото на шампионата и работата продължава интензивно.

“Ние сме в началото. Това е ЦСКА и това са нормални неща. Не може една победа вкара плам в нас. За нас шампионатът започна от последния мач с Локомотив. Много работа от мен и футболистите. Не мога да кажа, че има приповдигнато настроение. Няма да гледам класирането и не искам да го гледам, ако ЦСКА не е там, където трябва да бъде”.

Томаш говори и за капитанството, отбелязвайки, че в последния мач Бусато е бил капитан, но това не означава, че ще остане такъв и в бъдеще. Той добави, че решението за капитан ще бъде взето непосредствено преди мача, което е част от стратегията му да държи играчите мотивирани. “Самите футболисти няма да знаят кой ще е капитан, докато не вляза с тях в съблекалнята преди мача. Дали работи или не работи? Тези, които не започват мача са по-важни. Знам като футболист колко е трудно да влезеш в един мач и да си на нивото на отбора, а аз изисквам от тях да са над нивото на отбора”.

Треньорът също така обсъди новото попълнение Лиъм Купър и увери, че той ще бъде готов за следващия мач. Томаш подчерта значението на физическата подготовка на отбора и сподели, че потенциалът на играчите е значителен, но предстои още работа.