Томаш в синхрон с Берба, пак заговори за фактори във футбола ни
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Предводителят на Болярите заяви, че днес търновци са спечелили, въпреки че са играли с 20 процента от възможностите си

Наставникът на Етър Александър Томаш изрази задоволството си след спечелената победа с 2:0 над Ботев (Враца), която позволи на Виолетовите да се отскубнат от последното място в Efbet Лига.

В същото време обаче бившият бранител на ЦСКА и националния отбор, един от най-близките приятели до кандидатът за президент за БФС – Димитър Бербатов, отново заговори за “факторите” в българския футбол, които оказват негативно влияние върху случващото се у нас. Без обаче да конкретизира какво има предвид.

“С приказки и работа успяхме да победим,” заяви Томаш след срещата. “Мисля, че тези момчета имаха огромен шанс да не попаднат в тази долна четворка. Много трудно можеше да се вдигнем след загубата със Славия. Казах, че им свалям шапка. Днеска победата е изцяло благодарение на тях. Те заслужават повече.

„Нещата опират до класа, а класата струва пари. Не мога да кажа, че дребните неща са толкова важни. С много работа трябва да се случват нещата.

“Кнежевич вкара гол, поздравих го. Казах му, че по-правилното беше да подаде на Дани. Въпреки че работим върху това, почти всеки мач сме с червен картон, това не е нормално.

“Следващия мач нямаме централни защитници, но продължаваме да се борим, въпреки че има наслагване и казване, че Етър не трябва да е там, където е. Цял живот живея в България, познавам футболната общественост. Убеден съм, но не мога да го докажа.”

Томаш отново насочи стрелите си към БФС и тяхното решение да обявят дали ще има изпадащи… след края на първенството.

Без отново да внесе повече яснота, наставникът на Болярите обяви, че днес Етър е спечелил, въпреки че футболистите в отбора му са играли с 20 процента от възможностите си.

„На мен не ми е приятно да седим в пространството,” заяви многозначително той. “Законът за гравитация в нашия футбол не важи. За нас остава да излезем от последните два мача с чест. Ние обичаме футбола, горд съм, щастлив съм, че съм във футбола.

“Аплодисментите, освиркванията са част от професията. Днеска футболистите играха на 20% от възможностите си заради много фактори…”