Томи Юрич заразен с COVID-19, какво следва за ЦСКА?
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Нападателят на ЦСКА Томи Юрич е дал положителна проба за коронавирус, информира NOVA ТВ. Още снощи главният мениджър на “армейците” Стойчо Стоилов намекна , че въпросният играч, както и неговият съотборник Стефано Белтраме са с висока температура и от клуба се опасяват от наличието на Covid-19. 

И двамата футболисти изобщо не попаднаха в група за „вечното“ дерби срещу Левски, завършило с атрактивното 3:3.

Веднага след мача, отборът е бил изолиран на клубната база в Панчарево.

Каква е процедурата от тук нататък за ЦСКА?

Според насоките, предписани от министерството, свързани с възстановяването на тренировките и мачовете в професионалния футбол, се казва: Ако футболист има съмнения за инфекция, той трябва веднага да бъде изолиран и поставен под карантина. Всички негови съотборници трябва да бъдат тествани, а състоянието им да се следи постоянно за появата на симптоми.

Тази концепция обаче така или иначе залага на регулярно тестване за всички футболисти, което да доведе до минимален риск за заразяване за всички участници. По тази причина се налага индивидуална, а не групова карантина, ако се установи само едно инфектирано лице. Крайното становище по този казус трябва да излезе от здравните власти. Тоест, на този етап мачовете на ЦСКА ще могат да се доиграят, но Здравното министерство може да вземе друго решение и да прекъсне за неопределено време двубоите на „червените“

В сряда, на ЦСКА предстой най-важният мач за сезона, а именно полуфиналния мач реванш от турнира за Купата на България срещу Ботев (Пловдив). Първата среща в Коматево завърши при резултат 0:0 и всичко трябва да се реши в предстоящия сблъсък.