google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Халфът на Реал Мадрид – Тони Кроос смята, че тимът е преодолял трудностите и има сили за още успехи.

„През миналия сезон много футболисти не се представиха на обичайното си ниво. След като спечелихме три поредни пъти Шампионската лига, ни беше много трудно да се адаптираме към отсъствието на Роналдо. Той вкарва по 40-50 гола на сезон. В Реал Мадрид трябва да свикваш бързо. Всички смятаха, че нашият край е настъпил, когато Аякс ни изхвърли от турнира. Това ни даде допълнителна мотивация да ги опровергаем. Ситуацията ми прилича на начина по който хората гледаха на Роджър Федерер. Когато той навърши 34 години, всички го отписаха от големия тенис. Сега той е на 36 и играе като на 28. Не е загубил от голямата си класа и въобще не изглежда толкова стар.“ – коментира немският национал в интервю за The Athletic.

„Кралският“ клуб стабилизира изявите си и до предния кръг водеше в испанската „Ла лига“. Немският полузащитник коментира и работата на президента Флорентино Перез. – „ Той се правя с проблемите, без напрежение. Ключовото е да запазиш самообладание и да продължиш да работиш. Много по-лесно е, ако не се смущаваш, когато проблемите са на главата ти. В Байерн не се случваше толкова често президентът да прегръща мен или другите играчи. Такъв е манталитетът в Испания“.

Звездата на Реал коментира и ролята на Зинедин Зидан. – „Той ни казва да запазим спокойствие и вяра в собствените си сили.“ Всички легендарни футболисти на Реал са били освирквани на „Бернабеу“, но само най-великите са успявали да спечелят феновете.“- ни учи Зизу. Най-голямото му предимство е невероятният опит. Никога не ни потиска и ни кара да се чувстваме по-уверени“.

Крос не спести похвали и към стария си треньор – Пеп Гуардиола: „ Много обичах да играя при него. Ако сега питате играчите на Байерн, кой е бил най-добрият им мениджър, всички ще кажат- Пеп. Той искаше да подпиша нов договор с отбора, но аз не бях сигурен дали това е добра идея, защото той можеше и да напусне. Впоследствие така и стана. Искам да завърша кариерата си в Реал, което означава, че никога няма отново да работя с Гуардиола, въпреки че много ми се иска. Никога няма да забравя на какво ме е научил.“

Халфът си припомни и лятото на 2014-та година, когато бе привлечен в редиците на „белия балет“ – „ Тогава Луис Суарез и Стивън Джерард ме навиваха да отида в Ливърпул. Ироничното е , че Суарез тъкмо готвеше трансфера си в Барселона“. Припомни си 30-годишния германец.

Реал Мадрид подновява битката в Шампионската лига утре. Кроос ще трябва да се изправи срещу своя любимец Пеп и неговият Манчестър Сити. „ Познавам треньора и футболистите на Сити. Ще се получи много интересен мач, в който и двата отбора ще искат да контролират топката. Важно е да играем силно в защита и да си връщаме топката максимално бързо, когато я загубим. Възможно е мачът да се реши от малките детайли.“- завърши интервюто световния шампион.