Топ 5 на най-скъпите трансфери на Ливърпул
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Дарвин Нунез е най-скъпото попълнение на „Мърсисайдци“.

Ливърпул не се слави с това, че прави бомбастични трансфери за много пари като повечето други грандове във Висшата лига като те се опитват винаги да привлекат правилния футболист за правилната цена.

Все пак в последните години под ръководството на Fenway Sports Group „Червените“ направиха някои по значителни покупки, които позволиха на Юрген Клоп начело да спечели Висшата лига и Шампионската лига.

Ето и 5те най-скъпи трансфера в историята на Ливърпул:

  1. Наби Кейта – 60 милиона евро (от Лайпциг през 2018 година)

След няколко много силни сезона в немската Бундеслига, Ливърпул решиха, че Кейта идеалното попълнение, което да подсили халфовата линия на тима и платиха 60 милиона евро за него.

Като погледнем сега, това определено е провален трансфер за клуба като Наби не отговори на очакванията, които имаха в клуба за него след рекордния трансфер. Клоп не разчиташе на Кейта през периода му с отбора като предпочиташе Вайналдум, Хендерсън и Фабиньо пред гвинейския национал.

Кейта също страдаше от различни контузии и пропусна твърде много мачове като напусна клуба като свободен агент през 2023 година.

  1. Алисън – 62.5 милиона евро (от Рома през 2018 година)

Привлечен през същото лято като Кейта, вратарят се оказа много по сполучлив трансфер като той най накрая реши проблемите с вратарския пост в Ливърпул.

Бразилският национал запази 27 сухи мрежи в дебютния си сезон и беше изключително солиден, за да може отборът воден от Клоп по това време да спечели Шампионската лига в неговата дебютна кампания.

Алисън все още е един от най-добрите вратари във Висшата лига като слуховете са, че той ще напусне клуба през 2025 година, за да се присъедини към първенството на Саудитска Арабия.

  1. Доминик Собослай – 70 милиона (от Лайпциг през 2023 година)

Описван като перфектният футболист за Юрген Клоп, Ливърпул извади 70 милиона евро за него през лятото на 2023 год., за да акостира на „Анфийлд“.

Собослай беше искан от Нюкасъл, но самият играч признава, че той е почитател както на Клоп, така и на Ливърпул и не му е било трудно да избере тях. Така Доминик се превърна в третото най-скъпо попълнение в историята на тима до този момент през миналото лято.

  1. Върджил Ван Дайк – 84.7 милиона евро (от Саутхямптън през 2018 година)

Без никакво съмнение, най-важното попълнение в историята на Ливърпул, нидерландският защитник напълно промени защитата на клуба след като дойде в началото на 2018.

Ван Дайк игра финал в Шампионската лига след като беше само няколко месеца част от отбора, а през следващия сезон триумфира в най-престижния европейски футболен турнир.

Въпреки огромната сума, която „Мърсисайдци“ платиха за него, всичко можем да се съгласим че дори цената е сравнително ниска за това, което нидерландеца даде и все още дава като част от състава.

1. Дарвин Нунез – 85 милиона евро (от Бенфика през 2022 година)

Уругвайският нападател се превърна в най-скъпата покупка в историята на Ливърпул когато той акостира на „Анфийлд“ от португалския отбор през 2022 година.

„Червените“ се съгласиха да платят първоначално 80 милиона евро като след клаузите в неговия договор, сумата може да достигне до 100 милиона евро.

Нунез беше заставен със задачата да замени напусналия Садио Мане като в дебютния си сезон Дарвин вкара 15 гола във всички турнири, но футболните почитатели го запомниха най-вече с фрапантните си пропуски. Същото се случи и през следващата кампания като уругваецът завърши с 18 гола.