google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Повечето от скъпите придобивки на "червените дяволи" не оправдаха очакванията

Манчестър Юнайтед е един от най-богатите клубове в света и почти всеки трансферен прозорец харчи сериозни суми за нови футболисти. Въпреки скъпите покупки на “червените дяволи”, те не успяват да се върнат към големите успехи, постигнати със Сър Алекс Фъргюсън. Най-скъпите трансфери на Манчестър Юнайтед ще разгледаме в този материал, като класацията се оглавява от френския халф Пол Погба, закупен от Ювентус за 105 млн. евро.

Най-скъпите трансфери на Ман Юнайтед:

  1. Пол Погба – 105 милиона евро
  2. Антони – 95 милиона евро
  3. Хари Магуайър – 87 милиона евро
  4. Джейдън Санчо – 85 милиона евро
  5. Ромелу Лукаку – 84,7 милиона евро

Пол Погба

Пол Погба направи своето завръщане в Манчестър Юнайтед през лятото на 2016 г. с най-голямата сделка в историята по това време. Французинът беше подложен на доста критики, до голяма степен заради парите, похарчени за него, Погба разочарова феновете с непостоянни изяви с екипа на “червените дяволи”. Проблеми с контузии също попречиха на французина. Но когато беше във форма и когато се представяше по най-добрия си начин, Погба оставаше един от най-добрите полузащитници в света. В крайна сметка френският халф не успя да оправдае платената за него сума и напусна със свободен трансфер през лятото на 2022 г., за да се завърне в Ювентус.

Антони

Манчестър Юнайтед привлече бразилското крило Антони в последния ден на трансферния прозорец през лятото на 2022 г. “Червените дяволи” напарвиха най-голямата сделка, сключвана някога в последния ден на летния трансферен прозорец. Той беше приоритет за Тен Хаг през цялото лято и в крайна сметка “червените дяволи” дадоха 95 милиона евро за бразилеца. В първите си сезони на “Олд Трафорд” Антони не успя да оправдае сумата си за трансфер и беше критикуван за представянето си с фланелката на Манчестър Юнайтед. До момента може да се стигне до заключението, че Антони е един от големите трансферни провали на Ман Юнайтед.

Хари Магуайър

Манчестър Юнайтед направи Магуайър най-скъпият защитник в света, след като го привлече от Лестър през 2019 г. за 87 млн. евро. На англичанина му отне половин сезон, за да стане постоянен капитан на Юнайтед. Хари Магуайър обаче имаше много колебливи изяви за “червените дяволи” и доста негови грешки костваха точки на тима. Той беше лишен от капитанството от Тен Хаг преди старта на сезон 2023/24, като Бруно Фернандеш наследи лентата. Също така Магуайър загуби мястото си в стартовия състав на Манчестър Юнайтед от Лисандро Мартинес и Рафаел Варан.

Джейдън Санчо

Манчестър Юнайтед преследваше Санчо твърде дълго време и най-после го привлече през лятото на 2021 г. Тогавашният мениджър Солскяер искаше класно дясно крило и беше много щастлив, че Санчо пристигна в клуба, след като англичанинът се представяше страхотно за Борусия Дортмунд. Но Джейдън Санчо така и не успя да покаже своята класа в Ман Юнйатед. Той имаше трудности в тима в първите си два сезона, преди да бъде замразен от Ерик тен Хаг през септември 2023 г. след публичната вражда между двамата. Може да стигнем до извода за трансфера му, че 85 милиона евро са пропилени и от Юнайтед. През летния прозорец на 2024 г. той премина в Челси под наем със задължителна клауза за закупуване на стойност 30 млн. евро.

Ромелу Лукаку

Белгийският нападател беше привлечен за 84,7 милиона евро от Евертън, като това бе колосална сума за времето си. Лукаку вкара съответно 16 и 12 гола в двата си сезона във Висшата лига с тима на Ман Юнайтед, преди да напусне и да стигне до по-големи висоти в Интер. Като цяло, Лукаку имаше две сравнително прилични кампании на “Олд Трафорд” и като се има предвид, че Манчестър Юнайтед го продаде на Интер за 74 милиона евро, той не беше огромният провал, за какъвто понякога го представят.