google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Кристиано Роналдо е най-скъпата покупка в историята на "бианконерите"

Ювентус е най-успешният отбор в Италия е не е изненада, че e направил много големи трансфери през годините, включително най-скъпите в историята на италианския футбол. От 7Sport ще разгледаме техните пет най-скъпи покупки за всички времена, като класацията оглавява португалската звезда Кристиано Роналдо, за когото Юве плати 117 милиона евро на Реал Мадрид през 2018 г.

Петте най-скъпи трансфери на Ювентус:

  1. Кристиано Роналдо – 117 милиона евро
  2. Гонсало Игуаин – 90 милиона евро
  3. Матайс де Лихт – 85,5 милиона евро
  4. Душан Влахович – 81,6 милиона евро
  5. Артур – 80,6 милиона евро

Кристиано Роналдо

Ювентус направи голям удар с привличането на Кристиано Роналдо от Реал Мадрид. Въпреки че беше на 33 години, когато се присъедини към торинския гранд, Роналдо показа своята световна класа с изявите си за Ювентус. Португалецът не успя да изведе Ювентус до титлата в Шампионската лига, за която всички в Торино така жадуваха, но той стана най-бързо достигналият играч до 100 гола в историята на клуба. По време на сезон 2020/21 обаче бяха повдигнати въпроси относно стойността на парите на Роналдо по отношение на неговата годишна заплата от 31 милиона евро. Следващото лято той напусна Юве и се завърна в Манчестър Юнайтед.

Гонсало Игуаин

Финансовите операции на Ювентус бяха подложени на критики през последните години и трансферът, който те направиха с Гонсало Игуаин от Наполи, е пример за тяхната разточителност с парите. Аржентинецът беше голмайстор на отбора на Неапол, като вкара 71 гола в Серия А за три сезона, въпреки че трансферната сума от 90 милиона евро в посока Ювентус беше впечатляваща. Въпреки че отбеляза 24 попадения по време на първия сезон в Торино, Игуаин не успя да поддържа това ниво на успех. Всъщност той прекара сезон 2018-19 под наем в Милан и Челси. През 2020 г. договорът му с клуба беше прекратен по взаимно съгласие, което му позволи да се премести в отбора на Интер Маями.

Матайс де Лихт

След като привлече вниманието към себе си с впечатляващите си изяви за Аякс по време на полуфиналите на Шампионска лига, Ювентус победи много конкуренция, за да подпише с Матайс Де Лихт. Нидерландският защитник първоначално се бореше да се наложи в сърцето на отбраната на Ювентус и дори след като спечели редовно място в стартовите 11, той трябваше да търпи критики. Ювентус реши да спечели от Де Лихт след три сезона на “Алианц Стейдиъм”, след като той беше продаден на Байерн Мюнхен през лятото на 2022 г. срещу сумата от 67 милиона евро.

Душан Влахович

Трансферът на Душан Влахович през януари 2022 г. беше изненада за някои, не само заради размера на платената сума от Ювентус (близо 82 млн. евро), но и поради клубовете, които Юве победи, за да го привлече в Торино. И Арсенал, и Тотнъм искаха да подпишат със сърбина, но Ювентус спечели надпреварата и взе един от най-добрите голаджии в Серия А. Влахович помогна на Ювентус да се класира за Шампионската лига през първия си полусезон в клуба, отбелязвайки седем гола в 15 мача от Серия А. Въпреки че бележеше гол след гол във Фиорентина, Влахович не успя да възпроизведе същата форма в торинския гранд, но в Юве все още вярват, че събринът може да бъде головата машина, която искат.

Артур

Артур пристигна в Ювентус срещу огромна сума в сделка, в която Миралем Пянич пое в посока Барселона. Неговото въздействие през първите две години беше разочароващо и той беше даден под наем на Ливърпул за сезон 2022/23 и на Фиорентина за сезон 2023-24. Бразилският халф бе постоянен с изявите си за тима от Флоренция, като за старта на сезон 2024/25 се завърна Юве, но предстои да видим дали ще има роля в отбора на Тиаго Мота.