Торино остана в Серия А след реми срещу Лацио на “Олимпико”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Орлите" пропуснаха дузпа и куп ситуации за гол

Торино спечели ценна точка при гостуването си на Лацио в двубой от предпоследния 37-и кръг от Серия А. “Орлите” имаха куп възможности за попадение, а през второто полувреме Чиро Имобиле пропусна дузпа. Така гостите си тръгнаха с точка от Рим и по този начин гарантираха оставането си в елита и през следващия сезон.

След резултата на “Олимпико”, Торино събра 36 точки на 17-ото място, като вече има 4 повече от 18-ия Беневенто кръг преди края на сезона. В последния си мач ‘биковете” играят именно срещу Беневенто, но мачът ще е без значение.

Първото полувреме в италианската столица мина изцяло под контрола на Лацио. Домакините бяха неточни в решаващия момент – когато трябваше да пратят топката във вратата. В края на полувремето пък Имобиле реализира, но голът бе отменен заради нарушение в атака.

Втората част започна с добър шанс за гостите, но Сиригу изби удар на Луис Алберто. Малко след това Ведат Муриджи също не успя да се разпише.

От състава на гостите пък единствено Арналдо Санабрия се опитваше да застраши вратата на “орлите”. В 83-тата минута Лацио получи 11-метров наказателен удар за фаул на Никола Н’Кулу. Чиро Имобиле обаче не успя да вкара от бялата точка, след като ударът му срещна гредата.

В добавеното време Сиригу и гредата спасиха Торино, като така гостите си тръгнаха с ценна точка от Рим.