Торино победи Лече в мач с много нерви и сблъсъци
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Срещата бе белязана от масови сблъсъци в средата на първата част

Торино се наложи над Лече с 2:0 при гостуването си на „Стадио Виа дел Маре“ в среща от 26-ия кръг в италианската Серия А, в която ярко се белязаха грозните сцени в 33-ата минута, когато множество футболисти и част от треньорските щабове на двата отбора се спречкаха край тъчлинията. Головете за Торино бяха реализирани от Стефан Синго и Антонио Санабрия в рамките само на три минути през първото полувреме.

След единоборство през 33-ата минута започнаха сблъсъци между играчи на двата състава, в които се включиха и двамата старши треньори на Лече и Торино. Ситуацията бе решена твърдо от главният арбитър с три жълти и два червени картона. Двамата провокатори на неспортсменските сцени – Иван Илич и Габриел Стрефеца, получиха по жълт картон, както и Ваня Милинкович-Савич, който напусна вратата си, за да въдвори ред. Двамата старши треньори Марко Барони и Иван Юрич бяха изгонени.

След успеха Торино се изкачи до 7-о място в класирането в Серия А с актив от 37 точки, докато Лече е на 15-а позиция с 27 пункта.