Тотнъм измъкна победата срещу Астън Вила в добавеното време, Сон герой за “шпорите”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Тотнъм записа драматичен успех с 3:2 при визитата си на Астън Вила в мач от 26-ия кръг на Висшата лига. Големият герой за “шпорите” бе Хьон-мин Сон, който донесе трите точки на своя тим с гол в добавеното време.

Тимът на Астън Вила поведе в резултата в 9-ата минута след автогол на Тоби Алдервейрелд. Бранителят засече в собствената си врата центриране на Ел Гази, като роля за това изигра и рикошета в крака на Бен Дейвис след подаването на холандеца. Домакините получиха допълнителен стимул след гола и можеше да вкарат второ попадение в 19-ата минута чез Дългас Луис, но ударът му бе блокиран.

В 27-ата минута на срещата на “Вила Парк”, Тоби Алдервейрелд този път прати топката в правилната врата, за да изравни резултата. Защитникът се възползва от разбъркване в наказателното поле след корнер и вкара топката в мрежата за 1:1. Тотнъм се опитваше да направи пълен обрат до почивката и стигна до втори гол. Лондончани получиха дузпа, като Сон пропусна първоначалния удар, но успя да направи добавка, за да вкара за 1:2.

Девет минути след подновяването на играта Астън Вила изравни резултата чрез Бьорн Енгелс, който направи дузпта преди това за “шпорите”. След попадението Тотнъм взе инициативата, но Сон и Деле Али пропуснаха добри шансове в средата на полувремето.

В заключителните минути Хьон-мин Сон имаше възможности да донесе успеха на гостите, но не успя да се разпише. Все пак кореецът вкара трето попадение за гостите в 94-ата минут след кошмарна грешка на Енгелс. Сон открадна топката и излезе сам срещу вратаря, като без проблеми прати топката в мрежата за 2:3.

С тази си победа, Тотнъм събра 40 точки и прогресира до 5-ото място в класирането, като тази позиция в края на сезона ще даде право на участие в Шампионска лига заради наказанието на Манчестър Сити. Астън Вила пък остана на 17-ото място с актив от 25 точки.