Тотнъм няма да уволни Моуриньо заради огромната му неустойка
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Шпорите" трябва да платят 40 млн. паунда на португалеца, ако го уволнят сега

Тотнъм се представя доста слабо през 2021 година и естествено голямата вина пада върху наставника Жозе Моуриньо. „Шпорите“ се смъкнаха до 9-то място в класирането на Висшата лига, като вече изостават на девет точки от топ 4 и е малко вероятно да се класират за Шампионска лига през следващия сезон.

Президентът на „шпорите“ Даниел Леви на този етап не възнамерява да уволни Жозе Моуриньо, а основната причина затова е огромната неустойка, която трябва да получи португалският менижър. Ако евентуално бъде уволнен преди края на тази кампания, Тотнъм ще трябва да плати на Моуриньо 40 млн. паунда обезщетение. След края на сезона сумата ще бъде по-малка – 30 милиона паунда. Това би било най-голямото изплащане на компенсация в историята на Премиър Лийг при уволнението на треньор.

В момента рекордьор е Антонио Конте, който получи 26,2 милиона паунда от Челси през 2018 г. Манчестър Юнайтед плати на Специалния 19,6 милиона паунда през същата година. През 2007 година Челси обезщети Моуриньо с 18 милиона паунда.

Договорът на Жозе Моуриньо с Тотнъм е до лятото на 2023 година. Според букмейкърите именно Моуриньо е фаворит да бъде следващият уволнен мениджър в английския шампионат.

Следващият уикенд Тотнъм приема Бърнли във Висшата лига и ще преследва задължителни три точки. Няколко дни преди това “шпорите” имат мач реванш срещу австрийския Волфсбергер в 1/16-финалите на Лига Европа, като тимът на Моуриньо спечели с 4:1 първия мач.