Тотнъм обмисля продажбата на Юго Лорис
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Лондонският клуб е на лов за нов вратар, докато се готви да се раздели с 36-годишния Лорис през лятото

Според информация на изданието Football Insider, Тотнъм е готов да се раздели с капитана си Юго Лорис през лятото. 36-годишният френски вратар е опора на техния отбор повече от десетилетие. Но изглежда, че времето му в Лондон е към своя край и той може да има нов клуб през кампанията 2023/24.

Лорис е част от Тотнъм, откакто се присъедини към “шпорите” през лятото на 2012 г. от Лион. Бившият френски национал има 443 мача за лондонския клуб и е записал 151 чисти мрежи. Той е един от най-добрите им играчи в продължение на почти десетилетие и неговите изяви бяха възнаградени с това да бъде капитан на клуба.

Договорът на френския вратар изтича през лятото на 2024 г. Клубът не се интересува от подновяване на контракта му. “Шпорите” ще се стремят да го продадат през предстоящия летен трансферен прозорец срещу минимална сума при оставащи малко повече от 15 месеца от договора му.

Лорис не е в най-добрата си форма през текущия сезон. Грешките му доведоха до дота голове и той дори пропусна доста мачове поради контузии. Победителят от Мондиал 2018 успя направи само девет чисти мрежи в своите 27 мача и е допуснал 35 гола.

Тотнъм вече търси потенциален заместник на Лорис. Дийн Хендерсън, Войчех Шчесни и Андре Онана са сред оцпиите за нов вратар, както и английският национал Джордан Пикфорд.