Тотнъм отказва кандидатите за Хари Кейн, сложи му рекордна цена
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити са сред клубовете, които имат интерес към Кейн

Отборът на Тотнъм няма намерение да се разделя с голяматa си звезда Хари Кейн. Клубът от Северен Лондон е поставил цена от 150 млн. паунда на английския национал, ако се появи кандидат за неговото привличане, твърди „Daily Mail“.

В случай, че някой клуб плати въпросната сума, то това ще е нов трансферен рекорд в Англия, както и третият най скъп трансфер в света след тези на Неймар (222 милиона евро) от Барса в ПСЖ и Килиан Мбапе (180 милиона евро) от Монако в ПСЖ.

В момента най-скъпият трансфер на британски играч е на Гарет Бейл, който премина за за 85 милиона паунда от Тотнъм в Реал Мадрид през 2013 г. Това би надминало и най-голямата трансферна сделка с участието на клуб от Острова – преминаването на Филипе Коутиньо на 142 милиона паунда в Барселона от Ливърпул през 2018 година.

В Тотнъм желаят капитанът на тима да не напуска Северен Лондон, но ако все пак някой клуб изяви готовност да го вземе, президентът на “шпорите” ще го пусне само срешу сумата от 173 млн. евро.

Очаква се Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити да търсят нов централен нападател през лятото и се предполага, че Кейн е една от техните мишени на трансферния пазар. Английският национал има договор с „шпорите“ до лятото на 2024 г., така че може да напусне само срещу солидна трансферна сума.

През този сезон Кейн е взел участие в 30 двубоя във всички състезания, като е вкарал 20 гола и има 14 асистенции. Неговият клуб не се представя добре, след като се намира на деветата позиция в Премиър Лийг и е на 6 точки от четвъртото място.