Тотнъм приема Арсенал в северно лондонското дерби
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
„Шпорите“ и „Артилеристите“ се изправят един срещу друг в неделя следобед.

Тотнъм ще посрещне Арсенал в дербито на северен Лондон като то идва едва в 4тия кръг от новия сезон във Висшата лига.

„Шпорите“ започнаха кампанията с равенство срещу новака Лестър 1-1 като гост, а след това смазаха Евертън в първото си домакинство за новия сезон с 4-0. В последния кръг обаче те бяха победени от Нюкасъл с 2-1 на „Сейнт Джеймсис Парк“ като прави впечатление, че отборът на Постекоглу страда при своите визити.

„Артилеристите“ от своя страна започнаха новия сезон с 2 победи с резултат 2-0. Първата дойде у дома срещу Уулвърхямптън у дома, а втората беше още по впечатляваща при гостуването им в Бирмингам на Астън Вила. В третия кръг обаче момчетата на Микел Артета допуснаха грешна стъпка като след като водеха на „Емирейтс“ с 1-0 срещу Брайтън, Деклан Райс получи втори жълт картон в края на първото полувреме и остави своя отбор с човек по-малко, което позволи на „Чайките“ да си тръгнат с равенство 1-1.

Изгонването на Райс означава, че той няма да може да играе срещу Тотнъм в предстоящия сблъсък като Мартин Йодегор също е аут заради контузия, която получи по време на паузата за национални отбори, а новото попълнение в халфовата линия Микел Мерино също е аут заради контузия, която получи по време на една от първите си тренировки с новия си тим.

Въпреки проблемите, Арсенал са фаворити според сайтовете за залози като коефициента за тяхна победа за оценява на 2.20, а ставката за успех на Тотнъм са 3.20. Равенството е оценено като най-нереалистичният изход с коефициент 3.50.