Тотнъм продължава напред за “ФА Къп” след драматичен успех над Саутхемптън
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Тотнъм спечели преиграването от 4-ия кръг на “ФА Къп” срещу Саутхемптън с 3:2 на собствен терен и се класира за следващия кръг на турнира. “Шпорите” направиха пълен обрат в мача, след като изоставаха с 1:2, но с попадения на Моура и Сон стигнаха до успеха.

Жозе Моуриньо заложи на схема 4-3-3 като почти всички титуляри бяха в игра за Тотнъм. Нападението на домакините бе водено от Сон, Моура и Сесньон, а зад тях действаха Уинкс, Дайър и Дембеле. “Светците” също бяха в оптимален състав като Шей Лонг и Данин Ингс водеха атаката, а и двамата се отчетоха с гол.

Тотнъм имаше късмет да открие резултата в 12-ата минута, след като Джак Стивънс си отбеляза автогол. Саутхемптън обаче се върна в мача в 34-ата минута с попадение на Шей Лонг и първото полувреме завърши при резултат 1:1.

В началните минути на втората част домакините не успяха да наложат натиск. Играта бе равностойна, а първи до втори гол стигна тимът на Саутхемптън, след като Дани Ингс отбеляза в 72-рата минута след асистенция на Нейтън Редмънд. Шест минути по-късно обаче Лукас Моура възстанови равенството с хубаво попадение за 2:2.

Три минути преди края на редовното време, Тотнъм получи дузпа за нарушение на Агнъс Гън, който повали футболист на домакините. Зад топката застана Сон Хюн-Мин и кореецът не сбърка от бялата точка за 3:2, с което донесе успеха на своя тим.

В следващата фаза на “ФА Къп” Тотнъм ще се изправи срещу Норич.