google новини лого Последвай ни
Добави коментар
,,Шпорите" тихомълком правят доста добра селекция

Тотнъм обяви, че са постигнали изненадваща сделка за подписа на 19-годишния нападател на Бърнли Уилсън Одоберт.

Роденият през 2004 година нападател напусна ,,Turf Moor”, за да се присъедини към Тотнъм срещу неразкрита за сега сума, за която се смята, че 25 милиона паунда, потенциално достигаща 30 милиона паунда с добавки, като подписва петгодишен договор с отбора на Андже Постекоглу до лятото от 2029 година. Одоберт става четвъртото ново попълнение на Тотнъм през летния прозорец след Доминик Соланке, Арчи Грей и Янг Мин-Хьок и петото ново лице, което пристига след Лукас Бергвал, който подписа още през януари.

19-годишният играч ще носи фланелката с номер 28 в Северен Лондон, фланелка, освободена след напускането на Танги Ндомбеле и носена преди това от имена като Джърмейн Джинас, Кевин Принс-Боатенг и Кайл Уокър.

Очаква се Одоберт да бъде на разположение за откриването на Висшата лига на ,,спърс” срещу Лестър Сити в понеделник вечерта, като той напуска Бърнли след само един сезон в ,,Turf Moor”.

Продукт на академията на Пари Сен Жермен, Одоберт прекара един сезон в Троа през сезон 2022-23, преди да се присъедини към Бърнли в сделка за 10,2 милиона паунда през миналото лято, и игра 33 пъти под ръководството на Венсан Компани през последния сезон, като отбеляза 4 гола и направи 3 асистенции .