Тотнъм се интересува от вратар на Реал Мадрид
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Шпорите" с интерес към Андрий Лунин

Тотнъм може да привлече вратаря Андрий Лунин през летния трансферен прозорец, пише испанското издание Fichajes. Украинският вратар е възможно да напусне Реал Мадрид преди старта на сезон 2022/23, за да си осигури повече игрово време.

Андрий Лунин прекара детските си години в няколко украински клуба, преди да избухне в светлината на прожекторите по време на престоя си в Зоря Луганск. 23-годишният футболист премина в Реал Мадрид през юли 2018 г. и оттогава постигна постепенен напредък в кариерата си. Внушителното присъствие на Тибо Куртоа на вратата на Реал Мадрид попречи на развитието на Лунин, като младежът беше ограничен до участия в мачове от Купата на Краля. Лунин участва два пъти в Ла Лига този сезон благодарение на факта, че Реал си осигури титлата по-рано. Но украинският страж иска да играе по-голяма роля през следващия сезон, осъществявайки трансфер в друг клуб.

Интересът от страна на Тотнъм е малко изненадващ, въпреки че Уго Лорис наближава финалната фаза от кариерата си. “Шпорите” ще трябва да привлекат дългосрочен наследник на своя капитан, но Лунин едва ли ще получи много игрово време, ако се премести сега на “Тотнъм Хотспър Стейдиъм”.

Лунин е свързан не само с Тотнъм, а Борусия Дортмунд и Ювентус също проявяват интерес към футболиста на Реал Мадрид. Преминаването в който и да е от тези клубове може да послужи добре на 23-годишния футболист, като Борусия Дортмунд сякаш може да му даде най-много шансове за изява.