Тотнъм се изкачи в Топ 6 след рутинен успех над Уулвс
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Шпорите" продължават битката за класиране в Лига Европа

Тотнъм постигна очакван успех с 2:0 при домакинството си на Уулвърхемптън в среща от 36-ия кръг на английската Висша лига. “Шпорите” вкараха по един гол през двете полувремена като точни за успеха бяха Хари Кейн и Пиер-Емил Хьойберг.

Със спечелените три точки, воденият от Райън Мейсън отбор се изкачи в топ 6 на класирането на Премиър Лийг. Тотнъм вече има 59 точки след 36 изиграни срещи, с колкото е и седмият в таблицата Уест Хем. В предстоящите срещи до края на сезона “шпорите” имат важни мачове с Астън Вила и Лестър и може би ще се нуждаят от две победи, за да финишират в топ 6.

Тотнъм имаше тотално предимство през първото полувреме в днешния двубой с Уулвърхемптън. “Шпорите” имаха 10 опита за гол, като 5 от ударите им към вратата бяха точни. Тотнъм поведе чак в края на полувремето, когато Хари Кейн разпечата вратата на Руи Патрисио.

В началото на втората част лондончани имаха две отлични възможности за второ попадение, но уари на Кейн и Деле Али последователно срещнаха гредата. В 62-рата минута пък Гарет Бейл пропусна добър шанс за “шпорите”, но на точното място бе Пиер-Емил Хьойберг, за да вкара за 2:0.

Двубоят се доигра на по-ниски обороти и Тотнъм се поздрави с трите точки, а Уулвс след това поражение остана на 12-ото място с 45 пункта.