Тотнъм сгъсти облаците над Тен Хаг с 3:0 на “Олд Трафорд”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червените дяволи" играха над едно полувреме с човек по-малко

Манчестър Юнайтед загуби с тежкото 0:3 от Тотнъм на “Олд Трафорд”, продължавайки серията си от три мача без победа във всички турнири. Последната им победа остава убедителното 7:0 срещу Барнзли за Купата на лигата.

Тотнъм поведе рано в мача – още в третата минута, когато Мики ван де Вен осъществи впечатляващ индивидуален пробив от собствената си половина и подаде към Бренан Джонсън, който вкара на празна врата за 0:1. В средата на първото полувреме Джонсън отново имаше шанс да увеличи преднината, но неговият удар се удари в страничната греда.

Манчестър Юнайтед също имаше своите възможности, като Зиркзее отправи опасен удар, но вратарят на Тотнъм, Викарио, се справи блестящо. Малко преди края на полувремето ситуацията за Юнайтед се влоши, когато Бруно Фернандеш бе изгонен с червен картон след като вдигна високо крака си в опит да спре Джеймс Мадисън. Решението на съдията Крис Кавана беше оспорвано, но ВАР не се намеси и португалецът напусна игра.

Втората част започна с нов гол за Тотнъм. При контраатака Бренан Джонсън асистира на Деян Кулушевски, който с едно докосване вкара за 0:2. Последният удар за Манчестър Юнайтед дойде 13 минути преди края, когато Доминик Соланке направи 0:3 след корнер, окончателно убивайки надеждите на домакините.