Тотнъм спечели дербито с Ман Сити и окончателно отказа “гражданите” от титлата
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Тотнъм победи Манчестър Сити с 2:0 в очаквания с най-голям интерес двубой във Висшата лига този уикенд. Попаденията за лондончани отбелязаха новото попълнение Бергвайн и Сон след почивката, а през първото полувреме Уго Лорис спаси дузпа.

След това поражение, Ман Сити остана на 22 точки зад Ливърпул и окончателно хвърли бялата кърпа в битката за титлата, като е въпрос на време “червените” да бъдат новия шампион на Англия.

Ман Сити започна по-активно двубоя на “Тотнъм Хотспър Стейдиъм” като Де Бройне и Агуеро пробваха удари без успех към вратата на съперника. В 27-ата минута Марез подаде към Агуеро, който се измъкна на стрелкова позиция, но ударът му бе спасен от Уго Лорис. В 40-ата минута аржентинският нападател на гостите бе повален от Серж Орие и Сити получи дузпа. Илкай Гюндоган обаче не успя да се разпише от бялата точка, като Лорис се намеси чудесно.

Второто полвуреме отново стартира с натиск на Сити, но Агуеро отново не успя да намери мрежата. В 60-ата минута нещата за “небесносините” се влошиха, след като Зинченко получи втори жълт картон и остави своите съотборници с човек по-малко.

Тотнъм най-после успя да наложи натиск, след като бе с човек повече на терена. Това даде резултат и новото попълнение Стивън Бергвайн отбеляза първия си гол във Висшата лига в своя дебют. Той се възползва от асистенция на Моура като с хубав удар прати топката в мрежата на Едерсон. В 71-вата минута Тотнъм реши всичко в срещата с втори гол. Сон получи добро подаване от Ндомбеле и с прецизен удар вкара за 2:0.

Ман Сити се опита да вкара почетен гол и притисна своя опонент, но така и не успя да стигне до попадение. Сон пък пропусна да вкара трети гол за домакините в края на мача.

Със спечелените три точки, Тотнъм прогресира до петото място в класирането като събра 37 пункта и е на 4 точки зад елси. Сити пък остана с 51 точки и има две повече от третия Лестър.