Тотнъм уби надеждите на Лестър за ШЛ с четири гола
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Шпорите" ще играят в Лигата на конференциите през идния сезон

Лестър не успя да стигне до голямата си цел и загуби с 2:4 като домакин срещу Тотнъм в последния кръг от английската Висша лига.

“Лисиците” не успяха да се възползват от грешната стъпка на Челси срещу Астън Вила и въпреки, че бяха съвсем близо до това да завършат в топ 4 на първенството.

В 15-ата минута Лестър поиска дузпа за нарушение на Алдервейл срещу Варди, но Антъни Тейлър не посочи бялата точка. Последва обаче преглеждане на ситуацията с ВАР и се стигна до дузпа, която Варди реализира по отличен начин.

В 41-ата минута защитата на домакините изпусна Хюн Мин Сон, който центрира около точката дузпа и Хари Кейн с красив изстрел от въздуха изравни.
Тотнъм уби надеждите на Лестър за ШЛ с четири гола 1
Шест минути след почивката домакините получиха втора дузпа, след като Давинсон Санчес фаулира Джейми Варди в наказателното поле и главният съдия Антъни Тейлър посочи бялата точка. Отново острието на “лисиците” застана зад топката и с изстрел в левия ъгъл реализира.

В 77-ата минута Тотнъм за втори път изравни. Сон центрира от ъглов удар, след което последва грешка на Каспер Шмайхел и Давинсон Санчес вкара с глава.

Три минути по-късно Тотнъм направи и пълен обрат. Гарет Бейл подаде към Хари Кейн, който се забави, но топката остана в него. Нападателят пусна пас към Бейл, който заби за 2:3.


В добавеното време Лестър допусна сериозна грешка, от която се възползва Гарет Бейл. Той отправи изстрел, който Шмайхел спаси, но след това уелсецът направи добавка.

След головия трилър,”шпорите” се класираха на 7-ата позиция и ще играят в Лигата на конференциите.