Тотнъм уволни Почетино, но пак може да спечели от него солидна сума
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Въпреки, че уволниха наставника си Маурисио Почетино още в края на миналата година, Тотнъм все пак може да се надява на солидни приходи от аржентинеца. 

Става въпрос за сумата от внушителните 10 милиона паунда, които, според клауза в договора, ще се изплатят като компенсация на клуба, ако Почетино влезе в нови договорни взаимоотношения преди изтичане края на този сезон. Така, на практика, „шпорите“ ще се облагодетелстват с приличната сума, ако друг клуб вземе на работа треньора.
Припомняме, че Маурисио Почетино направи доста за „шпорите“, които под неговото наставничество достигнаха до финала на Шампионската лига миналата година.
В момента усилено името на аржентинеца се спряга във връзка с евентуални бъдещи отношения с Байерн Мюнхен, Реал Мадрид, Манчестър Юнайтед, Пари Сен Жермен, както и Манчестър Сити.

Самият Почетино пък не бърза за никъде и, както сам обяви наскоро пред медиите, иска добре да обмисли какво му предстои оттук нататък, а междувременно се радва на паузата, използвайки времето да прекарва повече време със семейството си.
Правейки равносметка на изминалото време, наставникът си припомня за старта на кариерата си, когато е започнал най-напред в Еспаньол, а след това се е издигнал на по-високо ниво, преминавайки във Висшата лига.

Самият той гледа на това като на добро стечение на обстоятелствата, благодарение на което е научил повече за друга култура, както и е добавил към речника си още един език. Почетино признава, че няма друго такова първенство като английското, още повече, че именно Англия е родина на тази страхотна игра. Въпреки това, той не пренебрегва и репутацията на Ла Лига, която, според думите му, разполага с уникални играчи и треньори.

“Англия и Испания имат двете най-добри първенства в света”, обобщава в крайна сметка Почетино.