Тотнъм възкръсна срещу Лийдс с два гола в края на Бентанкур
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Нов шеметен обрат за "шпорите" през този сезон

Тотнъм записа драматичен успех с 4:3 у дома срещу Лийдс в двубой от 16-ия кръг на Премиър Лийг. “Шпорите” направиха обрат в последните минути с две попадения на Родриго Бентанкур. Другите попадения за тима вкараха Бен Дейвис и Хари Кейн. Точни за Лийдс в срещата бяха Родриго на два пъти и Крисенсио Съмървил.

С този успех воденият от Антонио Конте отбор събра 29 точки, като има три по-малко от втория Манчестър Сити. Лийдс пък 0стана с 15 точки в актива си и заема 13-ото място в таблицата.

“Лисиците” изиграха добър мач на “Тотнъм Хотспър Стейдиъм” и със сигурност съжаляват, че не взеха дори точка. Крисенсио Съмървил откри резултата за йоркширци в 10-ата минута, а 15 след това Хари Кейн изравни. Лийдс се прибра на почивка с аванс от 2:1, след като Родриго бе точен в 43-ата минута.

Шест минути след началото на втората част Бен Дейвис изравни за 2:2. Лийдс се възползва от единствения си точен удар през второто полувреме и вкара чрез Родриго за 2:3 в 76-ата минута.

Тотнъм не се предаде и натисна съперника в търсене на изравнителен гол. Родриго Бентанкур се разписа в 81-вата минута за 3:3. 120 секунди след това уругвайският халф завърши чудесна атака на домакините и отбеляза за 4:3, с което донесе трите точки на “шпорите”.