google новини лого Последвай ни
Добави коментар
,,Шпорите" и ,,Дюшекчиите" влизат в люта надпревара извън терена

Тотнъм все още се надява да изпревари и ,,прецака” Атлетико Мадрид за подписа на полузащитника на Челси – Конър Галахър.

Известно е, че английският национал е отхвърлил възможността да подпише нов договор с Челси, където настоящите му такъв трябва да изтече в края на сезон 2024-25. В резултат на това Челси настоява да го продаде, преди летният прозорец да се затвори, защото се опасяват, че ще го изтърват без пари.

Атлетико Мадрид се счита за фаворитът, който да вземе Галахър , а в сряда вечерта беше съобщено, че испанският гранд си е стиснал ръцете с Челси за сделка на стойност 33 милиона паунда. Сега отборът на Диего Симеоне трябва да договори личните условия на халфа, за когото се смята, че все още не е взел окончателно решение, въпреки че двата клуба вече постигнаха споразумение относно трансфера.

Преди това Тотнъм беше фаворит за подписа на Галахър, но разговорите за преминаване в ,,шпорите”, притихнаха поради пристигането на Арчи Грей от Лийдс Юнайтед. Според Football Insider, Тотнъм все още следи отблизо ситуацията с Галахър и може да се опита да го ,,открадне от лапите” на Атлетико Мадрид. В статията се твърди, че ,,спърс” са искали да привлекат Галахър в редиците си още през януарския трансферен прозорец, но Астън Вила също са желали халфа, което е направило този трансфер неосъществим.

Пристигането на Галахър в Северен Лондон е пряко свързано с напускането на Пиер-Емил Хойбьерг, който напусна в посока френския гранд – Олимпик Марсилия миналия месец.