Този Ман Юнайтед няма характер на победител
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
За да печелиш финал в Европа са нужни смелост, агресия и... разбира се печеливши решения от предводителя

Преди 30 години Манчестър Юнайтед също участва в европейски финал. Срещу доста по-именит испански съперник – Барселона на Йохан Кройф.

Освен това Червените дяволи достигнаха до заключителния дуел в турнира за Купата на носителите на национални купи в Ротердам в първия сезон след завръщането на английските тимове в надпреварите на Стария континент след петгодишната изолация, породена от трагедията на стадион “Хейзел”.

Тогава обаче ансамбълът на Алекс Фъргюсън, в чиито редици блестяха корави момчета като Брайън Робсън, Марк Хюз и Пол Инс, игра с единствената мисъл да спечели. И го направи!

В Ротердам Юнайтед беше смел, агресивен и изключително офанзивно настроен. Дори срещу Барса на великия Йохан.

Подходът на Фърги имаше много малко общо със задушаващата скука, наложена снощи от бившия норвежки нападател Оле Гунар Солскяер във финала на Лига Европа срещу Виляреал.

Че Жълтата подводница щеше да наблегне на тактически подход, целящ да неутрализира по-високата индивидуална класа на играчите на Манчестър Юнайтед беше ясно и на посещаващите средното училище.

Как тогава вялият Юнайтед на Солскяер искаше да спечели мача – като отлага развръзката и изпраща мача към дузпи, имайки предвид колко дузпи е спасил прехваленият Давид де Хеа в последните сезони? Едва ли…

Този Ман Юнайтед няма характер на победител 1

В този тим на Червени дяволи е пълно със скъпоплатени играчи, които обаче нямат характер на победител. Нямат смелостта да атакуват. Оправаданията за края на сезона и натрупаната умора са нелепи…

След края на двубоя спечелилият турнира за рекорден четвърти път Унай Емери заяви:

“Дузпите не са лотария! Трябва да имаш силен характер, за да отбележиш под максимално напрежение…”

Е, очевидно беше, че тези на Юнайтед не са най-силния характер. Особено получаващият 18,2 милиона паунда на сезон Давид де Хеа…

След края на загубата от Виляреал статистиците изнесоха любопитен факт – испанският вратар не е спасявал дузпа в 38 поредни 11-метрови удари.

С други думи още преди снощното фиаско Де Хеа е бил в серия от 27 поредни дузпи, в които е получил гол. Хей, Оле, какво по дяволите очакваше да се случи?

Преди години в състава на Червените дяволи изобилстваше от момчета, копнеещи да побежадават. Снощи едно от тях – Пол Скоулс, заяви:

“Това, което ме тревожи и това, което всъщност се питам е дали играчите на Юнайтед ги боли след загуба? Погледнете последните три или четири седмици… Какво се случва, каква е реакцията?

“Няма как да си играч на Юнайтед и да приемаш нормално загубите. В последно време сякаш се случва точно това…”