Трансферът на Ериксен в Тотнъм е възможен, но има една пречка
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Английският клуб иска да вземе датския халф под наем, но не желае да плаща високата му заплата

Датският плеймейкър Кристиан Ериксен има голямо желание да се завърне в Тотнъм още през този месец под наем, твърди „Sky Sports“. Талантливият полузащтиник осъществи трансфер в Интер именно от тима на „шпорите“ преди година, но не успя да се наложи в състава на Антонио Конте, като дори в края на миналата година от италианския клуб заявиха, че вече търсят нов отбор на датчанина.

Ериксен записа само 39 участия откакто премина в Интер, а през тази кампания е играл в само 13 двубоя във всички турнири, като няма нито гол или асистенция на сметката си. До момента обаче не е имало официални дискусии между двата клуба за Ериксен.

Журналистът Фабрицио Романо, който е експерт по трансферите, твърди, че наставникът на “шпорите” Жозе Моуриньо сериозно обмисля възможността да върне Ериксен в Лондон. Той е склонен да вземе датския национал под наем до края на сезона.

Към момента обаче трансферът на Ериксен в Тотнъм изглежда трудно осъществим, тъй като футболистът има твърде висока заплата около 7 милиона евро на сезон, а английският клуб не може да му плаща толкова много пари. Настоящяит отбор на Ериксен – Интер, пък иска да намери купуват на халфа, който да се ангажира с цялото му възнаграждение и така “нерадзурите” да намалят разходите за заплати.