Трансферът на защитник в Арсенал се отлага за сега
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бъдещето на италианеца остава все така неясно

Съобщава се, че транферът на италианскят защитник – Рикардо Калафиори в Арсенал е ,,ударило на камък” поради проблем в клаузата на договор за продажба между Болоня и Базел.

Въпреки първоначалните очаквания, че Калафиори ще последва своят треньор в Болоня – Тиаго Мота към Ювентус, Арсенал бързо успя да изпревари  ,,старата госпожа” в надпреварата за 22-годишния футболист. Смята се, че защитникът вече е дал ,,зелена светлина” за трансфер в Арсенал, който е готов да плати 50 милиона евро (42,1 милиона британски лири), за да го доведе в Северен Лондон, но все още не е постигнато пълно споразумение с Болоня.

Въпреки това, според Gazzetta dello Sport, преговорите вече са прекратени, тъй като Болоня има противоречия с швейцарския отбор Базел относно първоначалната им клауза за евентуален трансфер. Калафиори се присъедини в Болоня от Базел само за 4 милиона евро (3,4 милиона британски лири) миналата година, но се предполага, че швейцарците ще вземат 50% от евентуалния нов трансфер, което е над 20 милиона паунда.

Очаква се Калафиори да започне предсезонна подготовка с настоящия си клуб, докато преговорите за клаузата за продажба бъдат съгласувани от всички страни, след като изигра важна роля за Италия на Евро 2024.