Треньорът на Хабиб: Той не избра да се оттегли
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Един от най-авторитетните треньори в света на смесените бойни изкуства и треньор на шампиона в лека категория Хабиб Нурмагомедов Хавиер Мендез коментира последните събития около пропадналия за пети път двубой между възпитаника му и американеца Тони Фъргюсън. Според собественика на известната зала АКА вината за пропадането на двубоя не е в дагестанеца. Според него шампионът е получил информация, че битката ще е в Абу Даби, след наложените рестрикции в Ню Йорк, заради Коронавируса. Мендез обяснява в социалните мрежи, че Хабиб е летял до емирствата, но сле затварянето на границите се прибира в Русия, където продължава да тренира. Според някои скептици това са действия, които показват, че Нурмагомедов е искал да се скрие от битката. Не и според неговия треньор обаче:

“Той не е избрал да се оттегли. Хабиб просто се прибра вкъщи, тренираше и чакаше локация. Така че той не избра да си стои. Не му даваха местоположение и тогава той не можеше да получи разрешение. Хабиб нямаше да може да получи разрешение. Той не получи разрешение и не получи местоположението и сега знаем защо не го е получил, поради страх от изтичане на информация. Тъй като тя изтече и видяхме, че нямаше шоу! Той направи абсолютно правилното нещо, когато му беше казано да отиде в Абу Даби. Тогава казаха, че шоуто вероятно щеше да е там. Хабиб се прибра, тренираше и чакаше да види какво ще стане. Може да го видим през август или да го видим през септември. Ако е август вярвам, че е Сан Франциско. Ако е септември вярвам, че това е Абу Даби в Обединените арабски емирства. Ще го видим в някои от тези месеци.

Мендез споделя, че при възможност за избор на опонент за Нурмагомедов би избрал боеа, който трябваше да го замести на UFC 249:

“Ако можех да избирам опонент, то щях да избера Гейджи. Искам да имам сигурност, че ще имаме битка. Знаем какво се случи в миналото между Хабиб и Тони. Разбира се, това може да се промени в бъдеще. Хабиб ще има нужда от време да се подготви, защото ние уважаваме Фъргюсън, който е истински шампион.”

Както знаете големите планове на преидента на UFC Дейна Уайт да направи 249-тото издание на шоуто на частен остров, като заобиколи вички наложени регулации във вързка с борбата с COVID-19 удариха на камък. Така пропадна не просто двубоят между Тони Фъргюсън и Гъстин Гейджи, който трябваше да замести Нурмагомедов в главната среща, но и цялата файткарта. Самият Уайт увери обаче, че островът се подготвя да приеме битки в следващите месеци.