google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Треньорът на малтийския Сайрънс Стив Д‘Амато отдаде дължимото на добре познатия в Европа ЦСКА София преди сблъсъка на двата тима в първия предварителен кръг на Лига Европа.

Нещо повече, Д’Амато без колебание определи дуела с ансамбъла на Стамен Белчев като “най-важния в клубната история”.

Вчера малтийците, които дебютират в европейските турнири, пристигнаха в българската столица, а вечерта проведоха и тренировка на стадион “Българска армия”, където днес ще се изправят срещу Червените. Двубоят е от 20.00 часа.”

“Жребият беше тежък,” коментира Д’Амато пред малтийския спортен сайт SportsDesk. “И трите възможни съперника – Стяуа Букурещ, ЦСКА София и Прогрес Нидеркорн, бяха тежки. Но ние изтеглихме отбор, който има 230 мача в евротурнирите, докато за нас това ще е първият.

“Със сигурност това е най-важният сблъсък в нашата история. Ще сме по-мотивирани от ЦСКА, който е свикнал да участва в подобни мачове. Съперникът ни е по-опитен, а задачата ни става още по-сложна, тъй като гостуваме.

„Двубоят е далеч от дома, което означава, че ще играем на настилка, на която имаме не повече от десет мача през изминалия сезон. Ние играем и тренираме на изкуствена трева.

Треньорът на малтийците:"Излизаме срещу отбор с 230 мача в Европа!" 1

“Въпреки че нашите футболисти се намират в най-доброто си физическо състояние, ЦСКА вече изигра три мача в първенството, докато ние не сме играли официален мач от средата на март. В неизгодна позиция сме, но сме оптимисти. Надявам се да играем добре и да постигнем добър резултат.

Д’Амато допълни, че ще може да разчита на новите си попълнения. Към Сайрънс се присъединиха 39-годишната легенда на малтийския футбол Майкъл Мифсуд, Самба Тункара и Уилфрид Доморо.

„Когато видяхме, че губим някои от футболистите си, трябваше да предприемем действия, за да подсилим състава си,” коментира треньорът.

“Нашата амбиция като отбор не е само да изиграе мача срещу ЦСКА, но ни предстоят 30 мача в първенството и искаме да имаме силен състав. Знаем, че противниците в Малта са силни и за да имаме конкуренция в тима, трябваше да привлечем няколко футболисти“.

„Новите попълнения имат опит в малтийския футбол. Не рискувахме да търсим чуждестранни играчи, въпреки малкото време, с което разполагахме. В тима има както опитни, така и по-млади футболисти. Мисля, че новите добре се вписват и допълват отбора ни.”